SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Araştırma Görevlisi Yılmaz Ülkemizi Temsil Etti

06.10.2021 05:35

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri  Fakültesi Araştırma Görevlisi Metin Yılmaz, Avrupa Komisyonu tarafından gerçekleştirilen projede ülkemizi temsil etti

Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ Spor Programı kapsamında finanse edilen ve Türk Spor Vakfı'nın koordinatörlüğünde yürütülen "Combating with Hazards Through Olympic Values" projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti’ne Türkiye, Polonya ve Litvanya’ya  delegelerin  katılımıyla çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Proje kapsamında ülkemizi, Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Metin Yılmaz  temsil etti.  Dört farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı Avrupa Birliği Erasmus+ Proje faaliyetleri 26-30 Eylül tarihlerinde Çek Cumhuriyeti  Klatovy ve Prag şehirlerinde gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projede, 12-16 yaş grubu alt yapı oyuncularının,  sağlık ve güvenlik tehditlerinden korunmaları için; Olimpik Değerler Eğitimi’nin sporla nasıl kullanılabileceğine yönelik çalışmaların organize edildi.  Proje kapsamında  delegeler Avrupa Spor Haftası  dolayısıyla genç sporcularla da  bir araya geldi.